Hrvatska, moja domovino…


Hrvatska

Dok sam još bila mala,voljela sam svoju domovinu Hrvatsku.Nju sam nosila u srcu zauvijek i nosit ću je.Generali su branili svoju domovinu i čuvali je.Hrvatska ima lijepe uspomene.Svake nedjelje idem na misu.Molim se za svoju domovinu.Svake subote i nedjelje palim dvije svijeće i stavljam ispred slike Majke Božje.Jednu svijeću za poginule branitelje i generale ,a druga za domovinu.Naša domovina je stvorena da je čuvamo od zla,rata i drugih stvari.Stvorena je i za lijepe stvari npr. ptice,cvijeće,nebo,ljubav,poštenje,vjera,sunce i drugo.Hrvatsku nosim duboko u srcu, volim je i ljubim.Domovino,nikada u svom životu neću te zaboraviti,draga si mi .Za tebe se molim.  

Nikolina Jurić 4.razred Gornja Vrba

Hrvatska

Hrvatska je naša domovina sveta koja ostalima smeta.Tako je Hrvatska dio svemira ali ipak je sveta Hrvatska.Zahvali se ostalim ranicima koji su se borili s neprijateljima.Budi hrabar pa se suoči sa strahom .Imaš more,doline rijeke,imaš sve što ti treba pa bar nešto sačuvaj.Svaki dan možeš gledati kako sokol leti nad more.poštuj domovinu i ljubavlju pa ako treba i pomoli se jer ako je ne čuvaš možeš postati nečiji rob.

Julijan Marinić 4.razred Gornja Vrba 

Hrvatska

Hrvatska je moj dom. Sretna sam i zadovoljna što ga imam. Želim joj reći hvala, jedino ću to učiniti ovako: ljubiti je i voljeti, poštivati biti sretna u njoj. Pomagati drugima. učiniti svoj život i život drugih ugodnijim i sretnim. Dala bi svoj život za nju domovinu koju volim. Voljela bih da i druge zemlje prime Hrvatsku kaka ona je. Hrvatska je poštena zemlja sa puno vjernika koji se mole, čuvaju i paze Hrvatsku. Tako bi voljela da je i drugi vole, paze i čuvaju. Ja idem u crkvu i molim se za Hrvatsku i za sve njene branitelje. U Hrvatskoj ima puno ljubavi i brige. Volim svoju zemlju svim svojim srcem.

Manuela Liška 4. razred Gornja Vrba

Hrvatska

Hrvatska je moja domovina.
Volim ju. Svi hrvatski vitezovi (mislim na hrvatske ratnike) bezgranično su voljeli Hrvatsku . Da ju nisu toliko voljeli, mislite li da bi dali svoje živote za nju? Ako sumnjate u ljubav koju su osjećali prema Hrvatskoj, sjetite se Isusovih riječi: „Veće ljubavi nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje" A što ja činim za Hrvatsku ako ju prljam, psujem svoju domovinu i ako sve pišem na stranim jezicima i samo govorim kako bi bilo lijepo otići u neku drugu zemlju? NE MOGU.
Nikada neću samo govoriti: „Volim Hrvatsku, volim Hrvatsku!", a da to ne činim. Ja volim Hrvatsku; to potvrđujem svojim djelima. Što god mogu učiniti za Hrvatsku, učinit ću, pa makar to tražilo da za nju dam svoj život. JER JA VOLIM HRVATSKU!

Mia Bilandžija

Nosim Hrvatsku u srcu

Sve se to događalo na Sljemenu u Zagrebu,kada sam bila kod bake i djeda.Sa tetom mamom išla sam na Sljeme.Mislila sam d je to lijepo uređen park.Ali ne.Na ljuljačkama je nabacano papirića,klackalice su pune dječjih otisaka od cipela.Premda je vlasnik parka tetin prijatelj dopustio nam je da ga uredimo.Teta i mama su navalile kao lude,a meni se nije dalo.Pozvala sam tetka i bratića.I krenuli smo na posao.U sebi sam razmišljala zašto se to događa,zašto to rade.Zapravo nisam ni ja nekakvo nevinašce.I ja to radim,ali ne ono što sam vidjela u parku.Nikada mi ne bi palo na pamet da hodam po klackalicama ili toboganu,a još gore ostavljati čaše od jogurta na ljuljačkama,kako se to može događati u glavnom gradu naše domovine Hrvatske.No dobro,koliko smo uložili truda park je ponovno kao nov.Sve to uz Božju pomoć,jer bog zna da ja volim svoju domovinu Hrvatsku

 Ivona Marušić 4.razred Gornja Vrba

Naša domovina Hrvatska
Hrvatsku ja volim
I za nju se molim.
Hrvatska ima brda
I doline i diže se
U velike visine.
Hrvatska je velika i
Snažna poput čelika.
Hrvatsku tko voli
Njoj pamet ne soli,
Ne bacaju papire i
Papiriće od čokolade.
Oni se slade umjesto
Da je čuvaju i paze.

Kristina Vuković 4.razred OŠ Gornja Vrba

Kako čuvati svoju domovinu?

Svoju domovinu čuvati ću tako da ju ne zagađujem i ne bacam smeće. Voljela bih da moja lijepa domovina bude puna cvijeća i da ju svi čuvaju i vole. Isus će biti sretan,ako budemo redovito išli na svetu misu. Moja obitelj čuva domovinu jer ju volimo. Kada sam išla kod prijateljice vidjela sam da oni ne čuvaju svoju domovinu jer je puna smeća i zagađena je. PORUKA Čuvaj svoju domovinu jer u njoj živiš.

Kristina Vukoje,4. razred

Oglasi

Jedan odgovor

  1. ja volim svoju domovinu .Bez nje bio bi kao list što ga vijetar nosi kamo gdje hoće.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: