Što mogu učiniti za Boga u Korizmi


Što mogu učiniti za Boga u Korizmi

Božje djelo je uvijek činilo pravdu. Svaki put do sreće i ljubavi u životu je često težak, ali naš cilj i jedino dobro u životu jest Bog, naš Spasitelj .Sa dobrim djelima smo uvijek bili bliže Bogu.Što mogu učiniti za svog prijatelja, Boga u Korizmi ? Up8tala sam se, sjedeći pokraj prozora. Želim biti bliža Bogu, pa onda naravno činim dobra djela. U Korizmi vjerujem u Boga i ljubim ga svim srcem. Idem u crvu i budem sa Bogom. Poštujem i svakog čovjeka, svakomu pomažem, nikomu ne štetim. Dijeli sa drugima ono što imam. Uvijek govorim istinu. Spremna sam uvijek sve učiniti za Boga. Svi mi se nečega odričemo. Ja se odričem svađanja sa sestrama, tužakanja i neposlušnosti prema mojim roditeljima. Odredila sam svoje pravilo za život da je dobro živjeti po Božjim zapovijedima i da ćemo tako biti najsretniji. Unesimo barem malo Božje ljubavi i dobrote u svoja srca jer praštanje je najjače čovjekovo oružje. Činimo dobro u Korizmi i svakodnevnom životu, jer ako želiš mir, pomozi siromasima i svim ljudima!

Josipa Ključević, 4. razred G. Vrba

Križni put za Isusa

Od malena-što se kaže; od malih nogu sam Božje dijete. Od kada sam se rodila započinjem križni put za Isusa, kao i on za mene. Za vrijeme korizme uvijek se odričem nečega, bilo čega. Ali za Isusa, spremna sam učiniti sve, ma bilo što. Jer on je ljubav, on je mir, radost, pomirenje, ma sve dobro što na ovom svijetu postoji. Mi, mali ljudi, mi ne možemo vidjeti kolika su djela Njegova. Ali zato se možemo osloniti na njega, u bilo koje vrijeme, u muci, u plaču, u nemiru-On je uvijek uz nas. I ja, kada mi je teško, uvijek se mogu osloniti na Isusa. On najbolje zna što je za mene dobro, i on će biti uz mene, u sve dane života mojega. I zato, kada idem u školu, uvijek se pomolim Isusu i anđelu čuvaru, jer se svaki dan nešto dogodi, pa mogu i slomiti kralješnicu ili nešto slično, pa mogu i ostati invalid. Zato ja vjerujem u Boga i vjerujem da se on brine za mene. Većinom, svakim danom pomažem ljudima u nevolji, ne zbog sebe, već zbog ljubavi prema Bogu. Bog je sve dobro na ovoj kugli zemaljskoj.

Magdalena Krajinović, 4. razred Gornja Vrba

Isus je moje blago

Isus je moje blago razapeto na križu.Isus je moje sve moja sreća,moj osmijeh,moja radost..Isus je čovjek koji se predao na muku,kako spasio svijet od zla.Isus je moja spas,Isus je jedini spasitelj svih ljudi,naime ja vjerujem u Isusa Krista i ljubim ga srcem svim.Svake nedjelje sa Božjim ljudima i svojom obitelji slavim Svetu misu,zapravo svake nedjelje imam priliku da na Svetoj misi naučim nešto novo o Isusu Kristu.Trčim poljima osjećam da me Isus prati i čuva od zla,ma što god ja radila Isus je moj čuvar.Poput zrake sunca u rano jutro Isus Krist širi mir i poštenje diljem svijeta.Svaka zraka sunca dijeli nešto dobro.Te zrake su bezbrojne one se ne mogu izbrojiti.Sama sam zaključila da onoliko koliko ima zraka sunca,a ima ih bezbroj toliko i ma dobroga na svijetu,a u sredini sunca nalazi se blago isusovo blago,a to blago smo mi,kršćani vjernici.Mi smo Isusovo blago,a Isus je moje blago koje nikada neće nestati iz mog života.
Ivona Marušić 4.razred Gornja Vrba

Korizma

U Korizmi se svake godine moramo nečeg odreći.Jedne godine bombona.Druge godine čokolade i tako svake nešto.Ja sam se ove godine odrekla toga da neću se tući sa bratom.Korizma ne Traje samo 40 dana nego koliko vi odlučite biti dobar a koliko loši.može trajati 40 dana,1 godinu ,10 godina i cijeli život.Prvo u Korizmi čega se moramo odreći je zloba.Mi ne smijemo biti zli nego dobri i pomagati.Korizma je vrijem dobrote,a ne zlobe.

Kristina Vuković 4.razred Gornja Vrba

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: