Od priprema pa do nastanka kruha


Kruh - Helena Aničić, vjeroučiteljica Sastavak o kruhu

Od priprema pa do nastanka kruha

Dan prije se stavi kvas germa i sol, to se sve zamijesi sa
malo brasna i ostavi preko noci da se uzdigne. Sutradan
se uzmijesa sa ostatkom brasna i opet se uzdise 1 sat.
Tada dok kruh stoji, lozi se vanjska pec. kada se dobro
zagrije onda se prave male okruglice i stavljuju se u pec.
Te se okruglice tijeko pecenja same preoblikuju u kruh.
Nakon dva sata taj se kruh vadi iz peci. Nokon sta se
kosarica uredi u nju se stavlja kruh i nosi se u crkvu na
posvetu. Nakon posvete kruha, kruh se nacme i svi ga
zajedno jedemo.

Sastavak o kruhu sastavio: Josip Lakusic 8.c

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: