Moja slika o Bogu


Moja slika o Bogu

Bog je jedan, a tri su božanske osobe: Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti. Bog Otac je stvoritelj svijeta. On oduvijek postoji i zauvijek će postojati. On nije diktator, ne koči ljude, nije mrzovoljan, ne raduje se nepravdi. Ne stoji iznad nas s toljagom i samo čeka da pogriješimo, pa da nas odalami. On je naš dobri tata. Može se naljutiti na nas, ali ne može nas mrziti jer smo mi Njegovi. Tu i tamo se malčice naljuti, ali, narode, znate li vi koliko smo mi iritantni i naporni? “Ja hoću ovo, neću ono, Bože daj da dobijem 5, Bože daj da ne moram jesti blitvu…” I tako u nedogled! Ali na kraju nam uvijek oprosti. Tatica naš dragi, samo On može trpjeti sve naše pubertetske ispade, krizu srednjih godina i ono razdoblje u kojem prolupamo pod stare dane. Jer je On čista, bezgranična i iskrena ljubav.
Bog Sin je naš Dobri Pastir. On nije neki umišljenko i tužibaba koji samo čeka da nešto zabrljamo, pa da nas lijepo tuži tati. Ma kakvi, On će nama lijepo pomoći, a ako je riječ o katastrofi malo većih razmjera, onda će uputiti S. O. S. poziv tati, pa će tajo srediti stvar. On nam je nekako najbliži od sve 3 božanske osobe jer je živio na Zemlji. Dobri naš braco, samo On zna kako je kad moraš rješavati kemijske jednadžbe, a zapravo želiš ići klepetati s frendovima. Ili kako je kad pred tobom stoji tanjur pun zelenjave, a tebi se jede čokoladna torta. I kad ideš kod prijatelja na rođendan, a na nosu ti iskoči ogroman prišt i onda šiziš jer ti ništa ne ide kako treba. Kratko rečeno, On ima čelične živce i ogroman smisao za suosjećanje.
Bog Duh Sveti je možda najmističniji od njih trojice jer je duh i nema tijelo, ali mi znamo da je On tu jer Ga osjećamo. Blažen bio, samo On može pomoći kad pred tobom stoje Pitagora, Tales i drugi učenjaci i njihove komplicirane formule i kad si na rubu živčanog sloma jer ne znaš koji je kubni korijen od dvadeset sedam tisuća i jer ti prijeti kolac iz matematike. Onda te On lijepo posjeti, pa ti se k´o u crtićima upali lampica nad glavom i tebi sine da je rezultat trideset!
Možda su njih trojica različiti, ali neke stvari su im zajedničke: svemoćni su i, što je još važnije, sva trojica nas neizmjerno vole!

Mia Bilandžija, 8.a, OŠ “Vladimir Nazor”, Slavonski Brod

Oglasi

Jedan odgovor

  1. extra

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: